Motron: mindenből egy keveset

2021.11.22. 11:24

Nem mondhatjuk, hogy hosszú múltra tekintene vissza a Motron: az osztrák KSR Group márkája egészen fiatal, csak idén év elején jött létre, de akkor rögtön fel is töltötték egy sor friss modellel a kínálatot. Most további három géppel készülnek a milánói motorszalonra.

Ezek egyike a Nomad 125 nevű naked bike, nevéhez méltón 125 köbcentis egyhengeressel. 13 lóerőt és 10 newtonmétert tud, váltója hatgangos. Elöl fejreállított villát, hátul központi rugóstagot kapott, míg az alig 150 kilós gépet egy 265-ös első és egy 240 milliméteres hátsó féktárcsa segítségével lassítja a kombinált fékrendszer.

A nyolcadliteres Nomad mellett két nagyobb, 400 köbcentis modell került be a Motron kínálatába. Ezek közül a Warrior 400 egy neo-café stílusúként leírható, klasszikus és modern jegyeket kombináló motorkerékpár, míg az X-Nord 400 egy kis túraenduró. Előbbit egyébként már a márka év eleji indulásakor bejelentették, de úgy tudni, még folyamatban van a típusjóváhagyás folyamata, ezért műszaki adatokat sem közöltek egyelőre.

A hírek szerint a 125-ös Nomad kerül leghamarabb a kereskedésekbe, de nem sokat kell várni a 400-as Warriorra és az X-Nordra sem.