Gyorsabb Tuono, limitált RS 660 és új robogók az Apriliától

2021.11.25. 06:33

Ugyan igazán nagyot nem robbantott, mégsem maradt újdonságok nélkül az Aprilia az idei milánói motorszalonon. Persze miután a Tuareg 660-at már a nyáron bemutatták, a Pegaso 660-ra pedig még várni kell, nem is túl nagy meglepetés, hogy nem ők szállították a szenzációt. Azért így is mutattak egy kis különlegességet a 660-as platformon.

A fél-idomos Tuono 660-ból készült ugyanis egy Factory kivitel, amely az alapból meglévő 95 lóerőre húzott rá egy keveset, hogy meglegyen a kerek 100-as. Ehhez egy rövidebb áttételezésű váltót csatoltak. A súlyból faragtak kicsit, így szárazon két kilóval kevesebbet, összesen 167-et nyom, a futómű teljesen állítható, az elektronika pedig finomabb, hattengelyes IMU-val látták el, és van kanyar-ABS is.

A teljes burkolattal rendelkező RS 660-ból a MotoAmerica Twins Cup versenysorozatban elért sikerek előtt tisztelegve faragtak egy különmodellt új dizájnnal, lényegében amerikai zászlóba csomagolva. Műszakilag a fordított kiosztású gyorsváltót emelhetjük ki különlegességként. Mindössze 1500 darab készül.

Végül pedig robogófronton két új modellel, pontosabban egy friss gép két variánsával jelentkeztek az olaszok. Az SR GT-ből 125-ös és 200-as lesz. Ami kiemelheti a versenytársak közül, az emelt hasmagasság és a hosszabb rugóút, ami rossz úton – igen, akár a kátyús magyar aszfalton is – jól használhatóvá teszi. Van továbbá start-stop rendszer.