Dögös café racert mutatott a Norton

2021.12.03. 13:03

Rengeteg találgatás után ősszel mutatta be a teljesen újjáalakuló Norton a borzasztó hírű V4 SS áttervezett, hibamentesített változatát, a V4 SV-t. Most pedig elkészült egy café racer is a sportgéppel közös alapokon. Lényegében ez a TVS felügyelete alatt újraszerveződő Norton első teljesen új modellje. Az első, amelynek minden elemét az új központban tervezték és gyártják.

A café racer a V4 CR nevet viseli, tehát ez is a műfajra utal. A blokkot átemelték a V4 SV-ből, tehát ugyanúgy 1200 köbcentis a 72 fokos hengerszögű V4-es, 185 lóerővel és 125 newtonméteres nyomatékkal. A váz, az egyoldali lengővilla és a szénszálas üzemanyagtank is közös a két gépben. Csakúgy mint a Brembo fékek és az Öhlins futómű. Érdemi különbség az üléspozícióban van, más a nyereg, valamint alatta rövidebb a hátsó segédváz. Nyilván nincs teljes idomszett sem, így a légbeömlőket is másképp kellett kialakítani.

Robert Hentschel Norton-vezér szerint a V4 CR egy újabb lépés céljuk felé. Rövid időn belül szeretnének ugyanis a világ első számú luxusmotorkerékpár-gyártójává válni, a kézzel gyártott gépek szegmensében.