Máris itt az új BSA, és nem is lett rossz

2021.12.03. 09:09

Pár napja még csak arról írtunk, hogy nem kell sokat várni a Mahindra – azon belül is a Classic Legends – fennhatósága alatt feltámadó BSA első friss modelljére. Azóta meg is érkezett, és a brit márka eredeti, klasszikus vonalvezetéséből táplálkozó, egész szép retrógép lett. Nevét is a múltból meríti: Gold Star.

Persze vannak azért kevésbé jól kitalált részletei, mint a hűtő elhelyezése, de azt leszámítva teljesen rendben van az összkép. Kiadják a krómok, a kerek lámpa, a kétoldali rugóstag, a leszűkülő végű kipufogó – összességében tisztességes munkát végeztek. Ha a vízhűtőt is sikerült volna valahogyan álcázni, elrejteni, még hitelesebb lenne az egész.

Az új BSA Gold Star egy méretes egyhengeres blokkot kapott, ez egy friss fejlesztésű 650-es lehet. Ebben tehát mindenképpen eltér az eredeti Gold Startól, amelyből 350-es és 500-as variánsok voltak. Egyelőre a műszaki adatokat nem ismertették, de inkább egy nyomatékos, karakterében is a motor stílusához illő egységre számíthatunk, mint lóerőgyárra.

A részletek is hamarosan kiderülnek egyébként, ugyanis a teljes premiert holnapra tervezik, a brit Motorcycle Live Show keretein belül.