Túrásabb Tesi készül a Bimotánál

2021.12.06. 06:53

A Bimota két újdonságot is bemutatott a milánói motorszalonon, hiszen a régóta várt KB4 sportmotor mellett rögtön a csupasz KB4 RC-t is leleplezték. A vállalat vezére azonban máris a következő modelljükről beszélt: a Tesiből készül egy túraorientáltabb változat.

bimota eicma 21 1

Természetesen ezt is Kawasaki-alapokra építik a két márka összefonódásának jegyében. A H2 SX-ből már jól ismert soros négyhengeres, kompresszoros blokkot kaphatja meg, ehhez a Tesi vázának egy újabb variánsát, és a műfajhoz hangolt futóművet, valamint fékrendszert szerkesztenek.

Pierluigi Marconi, a Bimota ügyvezetője szerint két éven belül be is mutatják a túra-Tesit. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy már jövőre, vagy egy évvel azután megtörténhet a leleplezés. Hozzátette, hogy a Tesi név eddig kizárólag sportmotorokat takart, de most szeretnék tényezővé tenni a túra és kaland szegmensben is.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.