Mókásnak tűnik, és máris elfogyott a Tesla Cyberquad

2021.12.13. 06:26

Az eredeti tervekhez képest jócskán megcsúszott a Tesla a Cybertruck gyártásával, de az érdeklődők és potenciális vevők figyelmét a várakozás ideje alatt is fenn kell tartani valamivel. Így lett például a nagy batár formatervével – vagyis izé, szóval szögletességével – ellátott Szájbersíp, és Cyberquad is, utóbbi leginkább gyerekeknek címezve.

A Tesla nyolcéves kor fölött ajánlja a Cyberquadot, de a 68 kilogrammnak megfelelő 150 fontos súlylimit alapján fiatalok, kisebb termetű felnőttek is bátran használhatják. 10 mérföld per órás, vagyis úgy 16 km/h-s végsebessége ugyanakkor leginkább a kisebbek számára teszi élvezetessé. Ja, természetesen elektromos, az áramot lítium-ionos akkuból kapja, szűk 25 kilométert megy egy töltéssel, és öt óráig tart telepumpálni az aksit.

A Cyberquad egyébként egész komoly technikát tud magáénak. Acélvázas, elöl-hátul tárcsafékkel, és állítható futóművel, amit a kiválasztott terepnek megfelelően tudnak belőni a szülők, vagy éppen a műszaki dolgokra fogékony gyermekek. Az egész jármű mindössze 55 kilót nyom.

A vicc az egészben, hogy a Tesla ilyenfajta pótcselekvései igen sikeresek, nem mondhatjuk, hogy ne lenne üzleti érzékük. Ahogyan a Cyberwhistle nevű sípot, úgy az elektromos gyerekquadot is gyorsan elkapkodták, Mikulás napján már egyetlen darab sem volt belőle. Bő 600 ezer forintot kértek érte, és nem garantálják, hogy karácsonyig minden megrendelt példány odaért a tulajdonosához.