A Legót is megihlette a legdurvább BMW

2021.12.15. 09:13

A BMW tavaly ősszel készítette el az S 1000 RR még inkább pályaorientált változatát. Az M 1000 RR ugyan alapjaiban megegyezik az alapmodellel, de persze rengeteget finomítottak rajta, hogy igazán ütőképes legyen. A Superbike-vébére célozták, de túl sok babér nem termett a bajoroknak a futamgyőzelmeket illetően. A legdurvább BMW sportgép viszont megihlette a Legót.

Összeállítottak egy Technic-készletet, a vállalkozó szellemű játékosok 1920 kockából állíthatják össze álmaik motorját. A méretarány 1:5, vagyis a Lego-BMW 45 centiméter hosszú, 27 centi magas és 17 centi széles. Olyan nyalánkságokat kínál, mint a kapcsolgatható váltó – igaz, csak háromfokozatú –, működő, rugózó futómű, beleértve az első villát és a hátsó rugóstagot is.

Az árát is elég rendesen megkérik a csomagnak, ugyanis 230 dollárba kerül, átszámolva 75 ezer forintba. Jóval drágább ezzel, mint a tavaly piacra dobott Ducati Panigale V4 R, de azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a 20-30 ezerért vehető olasz sportgépnél sokkal több alkatrészből is áll. Ha már dörzsölted volna a kezed, mennyire klassz karácsonyi ajándék lenne az M 1000 RR, nem fogsz örülni: csak januártól lesz kapható.