Nemzetközi piacra is gyárt majd blokkokat az indiai Honda-gyár

2021.12.16. 09:42

Elkezdődött a motorkerékpár-motorok gyártása a Honda legújabb indiai üzemében, Vithalapurban. A helyi piacon rengeteg modellel van jelen a japán márka, azonban a gyárban nemcsak ezekhez, hanem a nemzetközi palettán szereplő más típusokhoz is készülnek majd blokkok. Természetesen nem a Honda az egyetlen gyártó, aki ilyen módon részben kiszervezi a gyártást, a BMW és a KTM például egyes modellekhez Kínában gyártat.

Eop0chPW8AYzOIr

Egyelőre a kis köbcentis blokkokkal terveznek az indiai gyártást illetően. A 250-es és kicsivel afölötti hengerűrtartalmú egyhengereseket, mint például a Rebel 250, a CB300R és a CRF300L motorjai, exportálják majd Thaiföldre, Japánba, Ausztráliába, valamint az USA egyes részeire és bizonyos európai országokba.

Az első teljes évben ötvenezer motorkerékpár-motor készülhet Vithalapurban, később azonban a globális kereslet függvényében növelhetik a kapacitást. Emellett nyilván sok múlik majd azon is, hogy a Honda milyen modellstratégiát folytat a belépőszintű gépekkel kapcsolatosan. Lényeges továbbá, hogy az új gyár képes az aktuális környezetvédelmi normáknak, így az Euro 5-nek megfelelő blokkok előállítására.