Ez a Triumph egykor a Man TT-n hasított

2021.12.22. 10:25

Nem kérdés, a Man-szigeti TT a világ egyik legismertebb és legkeményebb utcai motorversenye. Ráadásul igen komoly történelme van, bőven több mint százéves múltra tekint vissza, 1907-ben rendezték az első versenyt. Most pedig eladó egy olyan versenymotor, amely mindössze húsz évvel később rajthoz állt.

Az 1927-es Triumph nyergében Wilmot Evans ült, ő húzta a gázt a 489 köbcentis egyhengeresnek. A motorkerékpár kifejezetten versenyzésre készült, soha nem volt rendszáma, nem helyezték forgalomba. Miután már visszavonultatták a sporttól, mindenkori tulajdonosai raktárában vészelte át az időt, ma is leginkább fellelt állapotúnak nevezhető.

A Silverstone Auctions árverésén 35-40 ezer fontot, vagyis 15-17 millió forintot remélnek érte legalább. Ezért a pénzért természetesen a vevőé lesz a gépre rögzített csavarkulcs, tartalék gyújtógyertya, valamint kézi pumpa. És néhány korabeli fotó is, amelyeken verseny közben látható a ma már igen patinás Triumph.

És ha már Man TT. Guld Péter kollégánk már egy jó évtizede része ennek a világnak. Házi fotókiállításáról készült cikkünket itt olvashatod.