Petrucci már testben és lélekben is a Dakarra készül

2021.12.22. 10:47

Bár a MotoGP-ben már nem jutott ülés az idei szezont 37 ponttal záró Danilo Petruccinak, a KTM nem akart teljesen megválni a rutinos olasz motorostól. Ezért a Dakar-projektben kínáltak neki lehetőséget, amire ő kis gondolkodás után le is csapott. Azóta gőzerővel készül a terepversenyre, hiszen az minden szempontból teljesen mást követel meg a versenyzőktől, mint a pályaversenyzés.

danilo-petrucci-ktm-factory-racing-1-1638207667

Petrucci úgy fogalmazott, hogy a gyorsasági-vébéhez már öreg és nehéz – a jegyzőkönyv kedvéért legyen meg: még mindig csak 31 éves –, a terepralis mezőnyben viszont az egyik legfiatalabb és legkönnyebb pilóta lehet. A versenyzés minden formájához szenvedélyek kötik, de a nemzetközi motokrossz- vagy enduróversenyeken nem érezné magát versenyképesnek. A terepraliban ellenben igen.

Persze azt azért hozzátette, hogy érzése szerint még négy-öt jó éve lehetett volna a MotoGP-ben is, de nagyon hálás a lehetőségért, hogy a világ legkeményebb tereprali-versenyén folytathatja. Itt teljes gyári támogatást élvezhet, a belé vetett bizalmat pedig nagyon jól jelzi, hogy azelőtt tolták az orra alá a szerződést, hogy egyáltalán látták volna, hogy néz ki terepmotoron.

A 2022-es Dakar prológját január elsején tartják, másodikán pedig már élesben rajtol el a mezőny. Petrucci tehát a felkészülés utolsó szakaszában tart.