Javulást mutat Márquez szeme

2022.01.03. 12:39

Sérülés miatt kellett kihagynia a tavalyi évad utolsó két futamát, a portimaói és a valenciai fordulót Marc Márqueznek. Az egészben az volt a leginkább aggasztó, hogy bár a kezdeti hírek enyhe agyrázkódásról szóltak, később már kettős látásról számoltak be vele kapcsolatban. Márpedig ez egy korábbi sérülés kiújulását jelentheti.

93-marc-marquez-esp dsc1130.gallery full top fullscreen

Ahogy arról mi is írtunk, a spanyol klasszis még 2011-ben, Malajziában bukott olyan szerencsétlenül, hogy aztán műtét lett a vége. Most biztató információk érkeztek állapotáról, a Repsol Honda közlése szerint javulófélben van, és megkezdte a fizikai felkészülést a 2022-es világbajnoki szezonra.

Az is kiderül továbbá a sajtóközleményből, hogy az orvosok konzervatív terápiával próbálják rendbe hozni Márquez szemét, vagyis nem feküdt kés alá, és szeretnék is elkerülni a műtétet. A sorok között olvasva az is tudható, hogy egyelőre motorra még nem ül a nyolcszoros világbajnok. Legközelebb január közepén várhatunk friss információkat állapotával kapcsolatban, de vízválasztó lesz a hónap végén kezdődő szepangi teszt is, ahol idén először húzza a gázt a mezőny.