A Marzocchi is Kínába viszi a gyártást

2022.01.04. 10:46

December közepén írtunk arról, hogy a Marzocchi éppen egy aktív futómű fejlesztésén ügyködik. Akkor még nem szóltak a hírek arról, hogy könnyen lehet, az új rendszert már a Távol-Keleten fogják gyártani. Az olasz futómű-specialista anyacége, a VRM-csoport ugyanis együttműködésről állapodott meg a kínai QJ Motorral, pontosabban annak leányvállalatával, a Zhejiang Mazhuoke Machinery Manufacturinggel.

Screenshot 2022-01-04 at 10-43-55 Marzocchi Inks Production Deal

Ez persze nemcsak, sőt talán nem is kimondottan a vadiúj fejlesztésű adaptív futóműre vonatkozhat, hanem a Marzocchi egyéb termékeire is. A hivatalos álláspont szerint a tervezési és fejlesztési fázis továbbra is Európában marad, tehát hazai környezetben, Olaszországban születnek meg a márka legfrissebb alkatrészei. A kutatás-fejlesztési részleg változatlanul Bolognában működik. Csak a gyártást viszik el Kínába, egészen pontosan Csöcsiang tartományba. Ott egy ultramodern, minden igényt kielégítő gyár szolgál a Marzocchi-holmik otthonaként.

Az anyavállalat, a VRM-csoport első embere, Florenzo Vanzetto szerint amikor 2016-ban átvették a Marzocchit az amerikai Tennecótól, a márka nyolcmillió eurós forgalmat bonyolított le évente, ez a szám mára 32 millió euróra emelkedett. Innen is szeretnének még tovább fejlődni, ebben lehet haszna a kínai kapcsolatnak.