Új főszponzora van Rossi MotoGP-csapatának

2022.01.04. 10:07

Érdekes év lesz az idei a MotoGP-ben, ugyanis a tavalyi szezon végével visszavonult Valentino Rossi, így a Doktor versenyzőként már nem lesz jelen a futamokon. Elindítja viszont saját privát csapatát. Egy ideig biztosnak tűnt, hogy főszponzoruk a szaúdi állami olajvállalat, az Aramco lesz – ez egyben azt is jelentette volna, hogy gyakorlatilag korlátlan pénz állhat rendelkezésükre. Csakhogy az Aramco kihátrált.

VR46-Mooney

Az utóbbi hónapokban ugyanis már Rossi csapatának emlegetésekor a hivatalosnak nevezhető források is elhagyták az istálló nevéből az Aramcót. Be is indult a találgatás, hogy vajon szakítottak-e egymással a felek, vagy egyszerűen csak a szerződések véglegesítésére várnak. Most már egészen biztos, hogy az Aramco kiszállt a buliból, mielőtt az egyáltalán elkezdődött volna.

Helyettük a Mooney Financial Services talicskázza majd a pénzt a közös projektbe, nemcsak a MotoGP-csapatba, hanem a Moto2-es alakulatba is. A bejelentés megtörtént, Rossi királykategóriás csapatának hivatalos neve pedig Mooney VR46 Racing Team lesz. Ahogy korábban már kiderült, Ducatival mennek, pilótáik pedig a Doktor féltestvére, Luca Marini, valamint Marco Bezzecchi lesznek.

Arról nem szólnak a hírek, hogy az Aramco miért hátrált ki. Annyi biztos, hogy az akkoriban még főszponzornak gondolt cég delegáltja, a szaúdi herceg nagyon szerette volna, ha maga Rossi is versenyez a csapatban. Vale azonban erre nem hajlott, de persze ez nem azt jelenti, hogy egyszerűen ezért vették volna ki a pénzüket a szaúdiak.