Dögös kezdő sportgép a Sinnistől

2022.01.06. 10:56

Jó megjelenésű 125-ös sportgéppel kínálja meg a kezdő motorosokat a Sinnis. A nagy-britanniai központú gyártó igyekszik kihozni a kategóriából mindent, amit csak lehet, noha a teljesítményt illetően nincs nagy mozgástér ebben a szegmensben. Ha kezdőknek és rutintalan motorosoknak fejlesztenek, akkor bizony figyelembe kell venniük az A1-es jogsi határait, vagyis nem mehetnek 11 kilowatt (15 lóerő), valamint 0,1 kW/kg teljesítmény-tömeg arány fölé.

the-sinnis-gpx125-is-a-sharp-beginner-friendly-sportbike

Természetesen ezt próbálják meg a gyártók kicentizni, amennyire csak lehet, jelen esetben a GPX125 folyadékhűtésű egyhengerese 13 lóerős. Ha már nem lehet bitang izmos, legalább a dögös kinézetével próbálja ezt ellensúlyozni, összességében tényleg elég jó formát rajzoltak neki. És hogy valamivel ki tudjon emelkedni a konkurensek közül, felszerelték ledes világítással, kapott digitális műszeregységet is, sportos tipográfiával.

003

Belépőszintű motorként viszont valószínűleg nem ez adja majd el igazán, hanem egy jó árcédula. Hazai piacon, Nagy-Britanniában szépen alálőnek vele a KTM RC125-nek, és 1,4 millió forintnyi fontot kérnek érte, szemben az osztrák sportmotor 1,7 millió forintnak megfelelő árával.