Elektromos trike-okra vált az ausztrál posta

2022.01.06. 08:44

Egytől egyig lecseréli az eddig használt Honda CT110 motorokat az ausztrál posta. Ezek helyét teljesen Kyburz DXP AU trike-ok veszik át. Nem valami hirtelen ötletről van szó, ugyanis mintegy négy éven keresztül zajlott a tesztüzem, lényegében minden körülményt megvizsgáltak, mielőtt meghozták a döntést.

Noha a CT100-at is igazán lehetett kedvelni, fürgesége és könnyű kezelhetősége kifejezetten alkalmassá tette a postásmelóra, a villany-trike ránézésre is rendelkezik néhány komoly előnnyel vele szemben. Például 1200 levelet és 100 kisebb csomagot tud szállítani egyszerre, ami háromszorosa a CT100 kapacitásának. Oké, van hátránya is, mert a 100 kilométer körüli hatótáv azért szerényebb, de a munkavégzéshez éppen elegendő, miközben a töltés 7-10 órát vesz igénybe.

A tesztidőszak tapasztalatai szerint a postások kevésbé fáradtak el a háromkerekű elektromos gépen ülve, mint a CT100 nyergében, továbbá nagyobb biztonságban is érezték magukat a jobb láthatóságnak köszönhetően. Az új munkaeszköz példányonként mintegy 4,3 millió forintba kerül, és a tervek szerint 2025-re teljes lesz az átállás.