Jön a 450-es Royal Enfield

2022.01.10. 08:36

Felfelé bővíti kínálatát a Royal Enfield. Az indiai motorgyártó a Himalayanból készít 450-es változatot, méghozzá egy teljesen új platformra. Ha pedig már ilyen munkába fognak, ezt nem egyetlen modell kedvéért teszik, idővel több gépet is felhúznak ezekre az alapokra.

Ahogy arról elsőként a Bikewale beszámolt, a platformot K1-nek nevezték el, az első erre épülő új modell egy túraenduró lesz Himalayan 450 néven. Egyhengeres, folyadékhűtéses blokkja a várakozások szerint 40 lóerő körüli teljesítmény leadására lesz képes. Forrásaik szerint 45, vagy annál is több lóerőt is ki lehetne sajtolni a friss blokkból, de a Royal Enfieldnél inkább arra mennek rá, hogy alacsony és közepes fordulatszám-tartományban legyen erős a motor.

A blokkot egy térhálós vázba építik be, minden remény szerint könnyebb is lesz az új Himalayan az eddigieknél. Elöl fejreállított villát alkalmaznak, a rugóútról pedig csak annyit tudni, hogy kellően hosszú lesz. Az első kerék 21 colos, a hátsó 17-es, a gumik pedig terepes használatra is alkalmasak. Egyelőre a bemutató pontos idejét nem tudni, nyilván annak közeledtével még több információt szivárogtatnak majd a KTM 390 Adventure riválisának szánt Enfieldről.

Címlapkép: Bikewale