Új légzsákos ruhákat mutatott az Alpinestars

2022.01.11. 14:40

A CES-en évről évre egyre több motoros és autós gyártó képviselteti magát, hogy itt mutassák be a technológiai szempontból előremutató termékeiket. Így tett az egyik legmeghatározóbb motorosruha-gyártó cég, az Alpinestars is. Ők a légzsákos Tech-Air sorozat legújabb generációját vitték el a kiállításra.

A csúcsot az elsősorban versenyzőknek szánt Tech-Air 10 jelenti, aminek a technológiája egyenesen a MotoGP-ből szivárgott le. Ez tulajdonképpen egy, a megfelelő ruha alá felvehető légzsákos aláöltöző. Ennek a legnagyobb előnye, hogy teljesen önállóan működik, és úgy fejlesztették ki, hogy ténylegesen tempós zakónál is hatékonyan védjen. Kiemelték, hogy az idei modell már a csípőre is jobban vigyáz. Bármilyen Alpinestars Tech-Air-kompatibilis ruha alá felvehető, illetve más gyártók termékeivel is használható, amennyiben azokban van belül körülbelül 4 centi szabad hely a nyíló légzsáknak.

Bemutatkozott még a Tech-Air 5, ami a Tech-Air 10 utcai felhasználásra szánt kis testvére. A Tech-Air 5 pólófazonú, így a vállat hatékonyan, míg a csípőt már kevésbé védi. Ahogy a drágább modell esetében, úgy itt is vagy kompatibilis Alpinestars ruha, vagy megfelelő belső ráhagyással rendelkező, egyéb gyártótól származó ruha szükséges a használathoz.

Érkezett még egy, leginkább általános, kisebb igénybevételre szánt, tehát abszolút nem sportoláshoz való darab is, ez a Tech-Air 3. Ez az előző két modelltől eltérően nem a dzseki alá vehető fel, hanem fölé, és mivel ujja nincs, tulajdonképpen egy kiegészítő, légzsákos mellényről van szó. Mivel így ez válik a legfelső réteggé, a színe rikító sárga, hogy minél jobb láthatóságot biztosítson. A mindennapi felhasználást segíti, hogy a mellény összehajtható, és simán berakható egy hátizsákba.

A terepezőkről sem feledkeztek meg: a Tech-Air Off-road V2 nekik szól. Ahogy a Tech-Air 10-et, a Tech-Air Off-roadot is nagy igénybevételre tervezték. A technológia itt a Dakar versenyekről érkezett.