Rekordévet zárt a Ducati

2022.01.13. 11:04

Közel hatvanezer motorkerékpárt adott el tavaly a Ducati. Az egészen pontosan 59 447-es darabszám rekordnak számít a márka történetében. Ezt természetesen büszkén hirdetik, ugyanis első gyártóként tették közzé a 2021-es eredményeket. Az egy évvel korábbihoz képest egyébként 24, de még a 2019-es állapothoz képest is 12 százalékos a növekedés.

Claudio-Domenicali-Ducati-CEO-2021-factory-scaled

A modellek közül a Multistrada V4 volt a legkelendőbb, ezzel is azt támasztva alá, hogy a túraenduró műfaj nemhogy kifulladóban nincs, de egyenesen szárnyal. Majdnem minden ötödik eladott Ducati V4-es Multi volt, ami nem kis szó egy ilyen sportos arculatú márkánál. Bár konkrét rangsort nem tettek közzé, annyit azért elárultak, hogy a Scramblerek és Monsterek is jól fogytak.

Piacaik közül az Egyesült Államok mutatta a legnagyobb keresletnövekedést 33,5 százalékkal, ha nem számoljuk Ausztráliát, ahol az 50 százalékos emelkedés inkább annak tudható be, hogy fiatal a kirendeltség, így elég kis számokról indultak. Az USA-ban mellesleg először lépte át egy márkakereskedés a 300 darabos eladást, ez a Ducati Newportnak sikerült.

Németországban egyébként 11, Franciaországban 12, az Egyesült Királyságban 30, míg Kínában 21 százalékkal több motort értékesítettek, mint 2020-ban. Nem csoda tehát, hogy Claudio Domenicali Ducati-vezér elégedetten értékelte 95 éves fennállásuk legsikeresebb esztendejét.