Elérte a napi ezer darabos gyártási kapacitást az Ola Electric

2022.01.18. 10:59

Többször is írtunk már a Totalbike-on az indiai Ola Electricről, amelynek vezetője, Bhavish Aggarwal legalább olyan lendülettel tud ígérni, mint a Tesla-vezér Elon Musk. Belengette ugyanis a világ legnagyobb motorkerékpár-gyárát, ahol csak nőket terveznek foglalkoztatni, de a töltőhálózatban is komoly potenciált látnak. Azóta már bemutatták első modelljüket, a gyártás is beindult. A legfrissebb hír velük kapcsolatban, hogy elérték a napi ezer darabos kapacitást, ami már nem rossz szám, de a távlati tervektől még így is messze van.

assets.newatlas.com

Az első példányokat 2021 végén szállították le, decemberben négyezer villanyrobogót tudtak átadni, de mennyiségben és összeszerelési minőségben is szeretnének fejlődni. A cél az évi kétmillió legyártott robogó, de korábban már évi tízmilliós álomhatárról is beszéltek.

Január végén egyébként újra megnyitják a rendelési lehetőséget az S1 és S1 Pro modellekre, és reményeik szerint azokat a minőségbeli hiányosságokat is kiküszöbölik, amelyek miatt kritika érte az Ola Electricet az első szériák értékesítése után.