Kívánatos háromszázast mutatott a Honda

2022.01.25. 10:05

A retrós köntösbe csomagolt modern technika rajongóit célozza a Honda a neo sports café stílusiskolát képviselő gépeivel. Ide tartozik a CB125R, a CB650R és a CB1000R is, most pedig a megújulva visszatérő CB300R-rel válik teljessé a paletta. Az újdonság ráadásul néhány olyan megoldást is megkapott, amelyek jellemzően a nagyobb motorkerékpárok sajátjai.

A 286 köbcentis egyhengeres természetesen tudja az Euro 5-ös kibocsátási normát, másképp nem is kerülhetne forgalomba Európában. Emellett 31 lóerős csúcsteljesítményt és 27,5 newtonméteres maximális nyomatékot biztosít. A rásegítős és nyomatékhatárolós kuplunggal könnyebb lett a kapcsolgatás.

A nagyobb CB-khez hasonlóan a CB300R is megkapta a 41 milliméteres SFF-BP fejreállított villát, így az elődmodellhez képest biztosabb úttartást, hatékonyabb csillapítást remélhetünk. A megállást elöl négydugattyús, radiálisan rögzített nyereg és úszóágyazású tárcsa segíti. Ehhez kapunk IMU-vezérelt blokkolásgátlót is. A világítás teljesen ledes, és van LCD-kijelző is.