15 ezer előrendelés: már most hasítanak az MV Agusta túraendurói

2022.02.02. 09:25

Elég nagyot szóltak az őszi milánói szalonon az MV Agusta első, igazán keményvonalas túraendurói, mert bár eddig is ott volt a Turismo Veloce, a friss Lucky Explorerek sokkal terep-orientáltabbak lesznek. Bár az első példányok leszállítására még várni kell, de az előrendelés nyitott, és elég jól is szalad a szekér.

MV-Agusta-55-01

A november végi premier óta ugyanis már 15 ezren jegyezték elő a motorokat. Ez már csak azért sem kevés, mert erre az évre összességében is csak kilencezer példány legyártásával számolnak, legalábbis ha minden jól megy. Így is jelentős növekedést könyvelnének el a tavalyi ötezerhez képest.

A vállalat vezetője, Timur Sardarov is éppen arról beszélt, hogy ennek a 15 ezres megrendelésnek a teljesítése lényegében kétévnyi meló, de örülnek a nagy érdeklődésnek, ami nemcsak az újdonságokat, hanem más modelljeiket is övezi. Hogy a Lucky Explorerek közül az 5.5 vagy a 9.5 a népszerűbb, egyelőre nem árulták el, annyi viszont biztos, hogy előbbi típus kínai gyökerei sem tántorítják el a vevőket. Igaz, a gyártás mindkét gép esetében az olaszországi Varesében zajlik.

A jövőre nézve egyébként elektromos gépekben, villanyrobogókban, e-bike-okban és lifestyle-kiegészítőkben látják a terjeszkedés lehetőségét. 2025-ben pedig a tőzsdére is bevezetnék a márkát.