Feketébb nem is lehetne az Indian Scout Rogue

2022.02.02. 08:51

Év elején már belengette az Indian, hogy hamarosan leleplezik a Scout sorozat legújabb tagját, a Scout Rogue-ot. Most el is jött a bemutató ideje, és kiderült, hogy kétféle változatban, ezres és ezeregyes blokkal kínálják majd a modellt. Közös viszont ezekben, hogy a fekete szín dominál rajtuk.

Ez persze nem azt jelenti, hogy fogták magukat, és egyben letüsszentették feketére az egészet, ehelyett három különböző árnyalatot használtak fel. A Rogue magas és széles kormányt kapott, valamint kicsi, kerek, lefelé fordított kormányvég-tükröket. A nyereg egyszemélyes, a fekete felniken Metzeler Cruisetec gumik feszülnek.

A kisebbik blokk 983 köbcentis V2-es, 78 lóerővel és ötgangos váltóval, míg a nagyobb már 1133 köbcentis, ugyancsak V2-es, de már 94 lóerőt és 97 newtonmétert tud, váltója hatfokozatú. A féktárcsák kiválasztásával nem sokat vacakoltak, elöl-hátul egyaránt 298 milliméteres kapott helyet, a nyereg viszont két-, illetve egydugattyús. Az első villa 41 mm-es, hátul két rugóstagot találunk, és míg elöl 120 milliméter a rugóút, addig hátul csupán 51. A műfajhoz illően az egész motorkerékpár meglehetősen alacsony, hasmagassága alig 13 centi, míg az ülésmagasság 649 milliméter. A Rogue 241 kilogrammot nyom szárazon.

De hogy ne uraljon mindent a fekete, Európában a fekete-matt fekete színkombináció mellett fekete-szürke és fekete-sötétzöld összeállításban is lehet választani. Lesz továbbá A2-es jogsihoz passzoló kivitel is.