Viñales volt a leggyorsabb a háromnapos MotoGP-teszten

2022.02.04. 06:08

Egy háromnapos teszttel lényegében elkezdődött a felkészülés az idei MotoGP-szezonra, bár ezúttal Szepangban még közel sem volt teljes a mezőny, leginkább tesztpilóták köröztek, de azért néhány állandó versenyző is pályára gurult. Az Aprilia tempója egészen biztató volt.

e7295bbba7f09b27ffae4bdfb181fc83

Az első napon ugyan még ők sem a nehéztüzérséget vetették be, de a folytatásban Maverick Viñales és Aleix Espargaró is nyeregbe pattant. Viñales ráadásul a teszt legjobb idejét motorozta, ő volt az egyetlen, aki 1:58-as időt tudott motorozni. Csapattársa, valamint a két Ducati, Michele Pirróval és Marco Bezzecchivel még be tudott jönni két másodpercen belülre, mások viszont megközelíteni sem tudták ezt a szintet.

Érdekesség, hogy a két Aprilia teljesen egyforma végsebességet repesztett, a 334 km/h-t is sikerült egy hajszállal átlépniük. Ezzel ebben a tekintetben is ők bizonyultak a leggyorsabbnak a három nap alatt. Ebből persze még korai lenne bármilyen következtetést levonni, de azért elsőre nem is tűnik rossznak az olasz istálló motorjainak tempója.

Most hétvégén, vagyis február 5-6-án immár az első hivatalos, össznépi teszttel folytatódik a program, szintén Malajziában. Ott már többek közt a világbajnok Fabio Quartararo, valamint Marc Márquez, Franco Morbidelli és Andrea Dovizioso is húzza majd a gázt.

Fotó: MotoGP