A KTM 890 Duke R nagy újdonsága pedig: egy új szín

2022.02.08. 10:17

A KTM pár napja belengette, hogy idén meztelen februárt tartanak. Na, nem arról van szó, hogy a mérnökök és összeszerelők ádámkosztümben járnak dolgozni ebben a hónapban – sokkal inkább két új vagy legalábbis frissített naked bike bemutatására utaltak. Mi is elmerengtünk azon, hogy vajon hová lehet még reszelgetni a 890 Duke R-t, hiszen eddig is elég hegyes volt a 119 lovas sorkettessel, WP Apex futóművel, Brembo Stylema fékekkel, és egy sor elektronikai finomsággal.

Most végre kiderült, hova lehet fejlődni: úgy fest, sehova. A nagy újdonság ugyanis erre a modellévre egy új szín. Igen, a 890 Duke R is megkapta az Atlantic Blue elnevezésű fényezést, amelyet az 1290 Super Duke R-en már láthattunk, tehát ilyen értelemben közelítették egy kicsit a márka csúcs-csupaszához.

Ugyanakkor a technika változatlan maradt, mind a blokk, mind a fék és a futómű tekintetében. Ez persze nem tragédia, hiszen eddig is az egyik legjobb csupasz gép a maga kategóriájában. Most már csak egyet tehetünk: kíváncsian várjuk a 890 Duke GP-t, amelyet február 22-re ígérnek.