Ez a Kawasaki a világ minden pénzéért találhat gazdára

2022.02.14. 09:13

Igazán különleges Kawasaki került terítékre az Iconic Motorbike Auctionsnél. Ez a limitált szériás ZX-7R ugyanis 1992 óta az eredeti ládájában pihen, soha nem szerelték még fel rá az első kerekét. Most a várakozások szerint nagyjából a világ összes pénzéért találhat új gazdára.

Maga a típus eleve igen értékes, ugyanis ebben az esetben azért beszélhetünk korlátozott darabszámról, mert homologizációs céllal készült. Az AMA Superbike sorozatban való induláshoz volt szükség az utcai változatra, amiből ezt a szériát csak 1991-1992-ben gyártották. Ezek a darabok átlagosan ötmillió forintnyi dollárért találnak gazdára, a mostani viszont még különlegesebb, ennélfogva sokkal drágább is.

Mivel gyári ládájából soha nem szabadították ki, és még az első kereket sem szerelték fel, nyilván egyetlen métert sem ment a sportgép. Ha valaki úgy dönt, összerakja, egy nagyon klassz motorral lesz gazdagabb, a 39 milliméteres Keihin karburátorokkal szerelt sornégyes 120 lóerőt tud, váltója hatgangos, a különmodell pedig magasabb fordulatszámra képes, továbbá 4,5 kilóval könnyebb is a szériakivitelnél.

Nyilván értékét akkor tartja meg igazán, ha a következő évtizedeket is érintetlenül tölti a dobozban, de egyelőre nem tudni, mit tervez vele leendő gazdája. Sőt, egyelőre az új tulaj kiléte is kérdéses, mivel február 17-ig folyik a licit. Pillanatnyilag 40 100 dolláron, azaz bő 12,5 millió forinton áll a verseny.