Limitált XDiavellel nyitja a sort a Ducati

2022.02.18. 09:44

Alig pár napja lengette be a Ducati, hogy a tavaly őszi-téli mintát követve hamarosan megint szépen elosztva, egyesével mutatja be idei újdonságait. Akkor még csak találgattunk, hogy mik lehetnek ezek, a legtöbb forrás Panigale V4 R-t és SP2-t jósolt, de a harmadikra tippelni se nagyon lehetett. Most talán éppen ezzel a rejtélyes géppel nyitották a sort: az XDiavel Nerával.

Ez egy limitált szériás XDiavel-változat, ami ugyan nagy megfejtéseket nem rejt magában, de kapott például egy különleges nyerget, amely a bútorokkal, lakberendezéssel és bőrművességgel foglalkozó olasz Poltrona Frau szakembereinek keze munkáját dicséri. Ötféle színben lesz választható, és vörös részletekkel feldobott fekete motorkerékpárhoz párosul.

A technikához amúgy nem nyúltak, megőrizték a sportcruiser Testastretta DVT 1262 blokkját, 160 lóerővel és 127 newtonméteres nyomatékkal. Kapott viszont a gép XDiavel Nera feliratú plecsnit, sorszámozást, valamint egyedi bejelentkező-képernyőta színes kijelzőre.

Egyébként a Nera felára a sima XDiavelekhez képest potom 4200 dollár, vagyis bő 1,3 millió forintot kérnek az igényes ülésért. Amúgy az XDiavel kiviteltől függően idehaza 8,2 és 9,8 millió forint közötti alapáron vehető. A most bemutatott újdonság viszont a nyereg mellett azt a különlegességet kínálja, hogy mindössze ötszáz darabos korlátozott szériában készül. Rendelhető hozzá külön a motorhoz dizájnolt sisak is.