A Ducati és a Honda korábbi vezére irányítja a Suzuki MotoGP-csapatát

2022.02.25. 09:23

Nagy volt az öröm a Suzukinál 2020-ban, Joan Mir ugyanis megnyerte a MotoGP világbajnoki címét. A csapatot akkor még Davide Brivio vezette, aki azonban az örömmámor közepette le is lépett, hogy 2021 januárjában átvegye az Alpine F1-es csapatát. A Suzukinál ekkor a projektvezető Szahara Sinicsi létrehozott egy irányítóbizottságot, amelynek fejeként ő maga lett az ideiglenes csapatfőnök. Most viszont sikerült egy igazi veteránt magukhoz csábítani.

Screenshot 2022-02-25 at 09-20-11 Suzuki MotoGP Hires Former Duc

Azt a Livio Suppót nevezték ki ugyanis a Team Suzuki Ecstar élére, aki korábban a Ducatinál és a Hondánál is nagy sikereket ért el, többféle pozícióban. A szakember még a Benetton Hondánál kezdte gyorsaságivébé-pályafutását, a 125-ös és 250-es géposztályban. Innen a Ducatihoz ment, ahol 11 éven keresztül volt projektvezető – ebben az időszakban lett világbajnok az olasz márkánál Casey Stoner.

2010-től a Repsol Hondánál tevékenykedett marketingigazgatóként, aztán 2013-ban lett csapatfőnök, 2018-ban váltotta Alberto Puig. Az évek során négy világbajnoki címmel lett gazdagabb a Honda, ezeket Marc Márquez szállította (aki aztán a Puig-érában is folytatta a sormintát további két bajnoki arannyal). Suppo a 2017-es szezon végén elhagyta a MotoGP-t, és saját vállalkozásaira összpontosított.

Most nagy visszatérőként úgy nyilatkozott, hogy Joan Mirrel és Alex Rinsszel együtt nagy dolgokra lehet képes a Suzuki, szerinte mindkét versenyző harcban lehet akár a világbajnoki címért is.