2022.03.03. 10:39

Az elmúlt napokban számos nagy cég vezetett be valamiféle szankciót Oroszországgal szemben Ukrajna lerohanása miatt. Az autóipar szereplői sem maradtak ki mindebből, legutóbb például a General Motors, a Jaguar és a BMW döntött a kivonulás mellett. Arra viszont kevesebb példát láttunk, hogy egy-egy vállalatvezető nyíltan menjen neki Vlagyimir Putyinnak.

sardarov-onroad-1

Most azonban az MV Agusta vezére, az orosz Timur Sardarov írt nyílt levelet, amelyben határozottan és élesen bírálta hazájának lépéseit és magát Putyint is. Úgy fogalmazott, soha életében nem érezte még magát ennyire rosszul. Elborzasztják a történések, undort váltanak ki belőle, oroszként pedig szégyelli is magát.

Úgy érzi, a szörnyű, ostoba és kegyetlen háborús eseményekért egyértelműen egy korlátolt, irigy, kegyetlen és bosszúszomjas hazudozó felelős. Itt nem nehéz kitalálni, hogy Putyinra céloz, aki szerinte ezzel azt mutatja, gyűlöli a saját népét, és azt hiszi, elfoglalhatja a szomszédos országot, amelynek demokratikusan választott vezetése van.

Levelét azzal zárja, hogy Putyin nem az orosz emberek véleményét képviseli, és előbb-utóbb a történelem szemétdombjára fogják juttatni.