Rajtol a MotoGP, a pilóták is tippeltek a győztesre

2022.03.04. 08:45

A téli szünet után az előző hetekben már mozgolódott a MotoGP mezőnye, mostanra túl vannak a hivatalos teszteken. Sőt, ezen a hétvégén rajtol a 2022-es szezon, az első versenynek szokás szerint Katar ad otthont.

A versenyzőket még a rajt előtt megszavaztatták arról, mit gondolnak, mely kategóriában ki lesz a világbajnok. Voltak persze, akik elbohóckodták a helyzetet, mások pedig önbizalmat sugározva tippelgettek önmagukra. A címvédő Fabio Quartararo például saját monogramját és rajtszámát tüntette fel: FQ20. Szintén hazabeszélt Marc Márquez, aki a jelek szerint nagyon szeretné visszaszerezni a címet, de a tavalyi ezüst után Pecco Bagnaia is kipróbálná, milyen érzés felemelni a vébécímért járó trófeát.

Voltak persze olyanok is, akik óvatosabban bántak a filctollal. A suzukis Joan Mir szerint címvédés lesz idén – ő Quartararóra tippelt, de azért ne legyenek kétségeink, minden bizonnyal benne is ott motoszkál a győzelmi vágy. Brad Binder a Moto2-ben és Moto3-ban KTM-sikert vár, míg a királykategóriát illetően óvatosabb, ott csak azt írta, remélhetőleg a KTM nyer. Maverick Viñales privát csapat versenyzőjét, a Pramac-Ducatit erősítő Jorge Martint tette az első helyre.

A Moto2-t érintően már nagyobb volt az egyetértés. Többen is a tavalyi Moto3-bajnok Pedro Acostát várják az első helyre a végelszámolásnál, a Moto3-ban pedig a 2021-ben éppen Acosta mögött második Dennis Foggiára fogadnak.

Szerinted ki lesz a MotoGP idei világbajnoka?

A királykategória számára egyébként az időmérő edzés magyar idő szerint szombaton délután négykor, a futam vasárnap délután négykor rajtol.