Visszatér Európába a Honda Dax

2022.03.16. 11:12

Több mint negyven év után visszatér Európába a Honda Dax. Az ST125 gyári kódot viselő legendás modell legfrissebb változata is megőrizte a jellegzetes formájú vázat, amely a nyereg végétől a kormányig fut, egy T alakzatot mintázva. A név a tacskóra, vagyis a Dachshundra utal, mivel az összkép leginkább egy rajzfilmszerű kutyára emlékeztet a gyáriak szerint.

Az új Dax 124 köbcentis, léghűtéses egyhengerese természetesen megfelel az Euro 5-ös normáknak, ennek híján nyilván nem is gondolkodhatnának európai forgalmazásban. A blokkhoz négyfokozatú váltó és kuplungkar nélküli, röpsúlyos tengelykapcsoló tartozik.

Az első villa fordított, a teleszkópok becsúszószár-átmérője 31 milliméteres, míg hátra két rugóstagot szereltek. A kerekek 12 colosak, a felnikre széles és ballonos gumikat szereltek. A világítás ledes, a műszeregység pedig LCD. A hazai márkakereskedések kínálatába a tervek szerint augusztustól kerül be a Dax, amelyet gyöngyházpiros és gyöngyházszürke színben lehet majd megvenni. Ezzel háromtagúra bővül a Honda minimotor-kínálata, amely eddig a Monkey-ból és az MSX125-ből állt.