A Carlyle Group megvette a Dainesét

2022.03.17. 12:40

Az egyik legismertebb motorosruházat- és felszerelésgyártó Dainesével kapcsolatban az utóbbi években már többször felröppent a pletyka, hogy többségi tulajdonosa szabadulna a márkától. Ezeket az értesüléseket aztán vagy cáfolták, vagy egyszerűen csak nem követték tettek a szavakat. Mostanáig.

img 1220

A bahreini Investcorp ugyanis sikeresen rámelegítette a Dainesét az amerikai Carlyle Groupra, méghozzá 630 millió eurónyi összegért. Ez azt jelenti, hogy elég vastagon kerestek a márkán, hiszen nekik annak idején 130 millióba került a cég, amelynek a forgalma az évek során fokozatosan nőtt.

Egy friss sajtóközlemény szerint az Investcorp tulajdonlása idején megduplázták az eladásokat, éves árbevételük 250 millió euró körül alakult. Sőt, felvásárolták például a csúcsminőségű csizmákat gyártó TCX-et is.

A mostani tulajdonosváltás az ígéretek szerint nem jár együtt lényegi változással a Dainese működését illetően. Viszont az amerikai és kínai piacon megerősítenék a jelenlétüket, az sem kizárt, hogy újabb márkák bekebelezésével. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a cég vezetésében lesznek-e személycserék.