Hawk 11: a hatvanas éveket idézi a Honda café racere

2022.03.21. 12:50

Február végén mutatott először sejtelmes képeket a Honda a készülőben lévő café racerről, a Hawk 11-ről. Noha a hivatalos bemutatót csak a hétvégén esedékes Tokyo Motorcycle Show-n tartják, már most megmutatták teljes egészében az újdonságot.

A Hawk 11 az NT1100 túramotor alapjaira épül, aminek a műszaki gyökerei meg ugye az Africa Twintől származnak. Az 1184 köbcentis sorkettes pontos adatait egyelőre nem közölték, de a két említett rokonban egyaránt 102 lóerőt és 104 newtonmétert tud, itt is erre számíthatunk. A képek alapján a kipufogórendszernek is leginkább a hátsó részében lehet eltérés. A Showa SFF-BP első villát áthangolták a café racerhez, és kicsit mintha a Nissin nyergek is eltérnének, miközben ugyanúgy 310 milliméteres tárcsákba harapnak.

A lényegi különbség, ami eladhatja majd a Hawk 11-et, inkább a külsőben keresendő. A hatvanas évekig – na, meg a 2017-es CB4 Interceptor tanulmányig – nyúltak vissza a dizájnnal, ennek jegyében kapott egy kerek fényszórót, köré klasszikus stílusú fejidomot, valamint említésre érdemesek még a szintén kerek, lefelé fordított visszapillantó tükrök.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a Hawk 11-et hamarosan hivatalosan is bemutatják, és sorozatgyártásba is viszik. Azt viszont nem tudni, mikor indulhat a forgalmazás. Egyelőre az európai piacra nem céloznak.