Kerek lámpás meztelen gép lesz a kínai 800-as

2022.03.23. 11:00

Az elmúlt időszakban többször írtunk már arról, hogy a kínai gyártók elkezdték elhagyni a kispályát, és nagyobb köbcentis modellek gyártásába fogtak. Persze vannak köztük, akik az alacsonyabb lépcsőfokokat ki is hagyták. A Weisenke Power Technology például egy ideje már dolgozik négyhengeres, 800 köbcentis blokkján. Most az első képek megjelentek a köré épülő motorkerékpárról is.

A Weisenke Viselike VESK800-A nem kimondottan könnyen megjegyezhető név. Egy meztelen roadstert takar, zömök felépítéssel, kerek lámpával. Nem mondhatjuk, hogy újszerű megközelítés lenne, a kilencvenes-kétezres években láttunk már néhány ilyet, például a japán márkáktól. De még csak a múltba sem kell túlzottan révedni, az aktuális mezőnyből a Honda CB650R-t is fel lehet fedezni benne.

Mondhatjuk tehát, hogy a Weisenke Power Technology nem azoknak a kínai gyártóknak a jeles képviselője, akik eredeti ötletekre alapozva próbálják leküzdeni a sztereotípiákat. Egyébként a blokkot is a Honda sornégyese alapján készítették el, de egyelőre annak műszaki részleteit nem osztották meg a világgal.