Visszatértek Márquez látásproblémái

2022.03.25. 11:21

A tavalyi szezonzárást kénytelen volt kihagyni Marc Márquez, ugyanis egy edzésen bukott, ettől pedig kiújult korábbi sérülése, kettős látás hátráltatta. Sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán az idei évadnyitóra lesz-e olyan állapotban, hogy versenyezhessen. Végül ott volt Katarban, ráadásul ötödik lett. Csakhogy a második hétvégén, Indonéziában esett egy hatalmasat.

A futamon elővigyázatosságból már nem is engedték motorozni, mert bár saját lábán sétált le a pályáról, de agyrázkódást szenvedett. A vizsgálatok nem mutattak semmi komolyat, sem csonttörést, sem az agyat ért behatást. Viszont amikor a spanyol klasszis már hazafelé tartott, újból jelentkezett nála a kettős látás. Ez sajnos egyáltalán nem biztató a folytatást tekintve.

q fF9Ojv

Az orvosi vizsgálatok megerősítették, hogy visszatért a diplópia. Továbbra sem terveznek ugyanakkor műtétet, ugyanúgy a konzervatív kezelést választják, mint eddig. A következő időszakban újabb vizsgálatokat végeznek, ezek eredményétől függ, mikor térhet vissza a pályára Márquez.

Jelen pillanatban nem tűnik valószínűnek, hogy a jövő heti argentin futamra zöld utat kap, márpedig az kéz a kézben járhat az austini hétvége kihagyásával is, ugyanis e két verseny közvetlenül egymás után jön a naptárban.