Ukrán versenyzővel pótolja van der Markot a BMW

2022.04.04. 12:57

Ezen a hétvégén rajtol a spanyolországi Motorland Aragónon a 2022-es Superbike-világbajnokság. A BMW-nek azonban már most kényszermegoldás után kell nyúlnia, mivel a tavalyi idényt hatodik helyen záró holland Michael van der Mark mountain bike-ozás közben lábát törte, műteni is kell, így biztosan jó néhány futamot kihagyni kényszerül.

ilya-mkhalchik-bmw-wsbk

A helyét – legalábbis az idénynyitón – a huszonöt esztendős ukrán Ilja Mihalcsik veszi át. Róla azt érdemes tudni, hogy háromszoros német Superbike-bajnok a BMW-vel, legutóbbi címét éppen tavaly szerezte, megnyerve minden fordulót. Megfordult a junior Eb-n, a Superstock Európa- és világbajnokságon, a Supersport-vébén és a Superstockban is. Az utóbbi időben a FIM Endurance-vébén is indult.

Mihalcsik csapattársa a tavaly még ducatisként bronzérmes Scott Redding lesz. Az idei Superbike-évad egyébként izgalmasnak ígérkezik, hiszen 2021-ben a török Toprak Razgatlioglu megfosztotta trónjától Jonathan Rea-t, aki minden bizonnyal vissza akar majd vágni riválisának.