Márquez visszatér Austinban

2022.04.06. 10:01

Újra motorra ült Marc Márquez. A Repsol-Honda nyolcszoros világbajnoka egy CBR600RR-rel edzett, azonban a tapasztalatokat még nem hozták nyilvánosságra. Mindenesetre sérülése óta ez az első alkalom, hogy versenypályán járt, ami mindenképpen bizakodásra ad okot állapotát illetően.

Screenshot 20220405-125909 Instagram

Mint ismert, Márquez az indonéz verseny bemelegítésén bukott hatalmasat, a futamon már el sem indult, a hazaúton pedig újra jelentkezett nála a pályafutását korábban többször is nehezítő kettős látás. Ezért aztán a soron következő Argentin Nagydíjat is ki kellett hagynia, és kérdéses volt, mikor térhet vissza. Vesszőfutásáról itt írtunk:

Persze most sem lehet még biztosat mondani arról, hogy a hétvégén esedékes austini versenyen ott lesz-e a spanyol, mindenesetre a jelek biztatóak. A korábbiakhoz hasonlóan most is konzervatív terápiát alkalmaznak nála, ami azt jelenti, hogy igyekeznek elkerülni a műtétet. Nagy kérdés persze, hogy ha Márquez ott is tud lenni az amerikai futamon, mennyire nyomja rá bélyegét teljesítményére a sérülés.

FRISSÍTÉS: Marc Márquez a Repsol-Honda közleménye szerint elutazik Austinba, és indul a hétvégi versenyen!