Olcsó ingázó-Honda, de nem nekünk

2022.04.07. 10:07

Megszokhattuk, hogy a különböző kontinenseken nem teljesen ugyanazt a modellpalettát kínálják a motorgyártók. Így van ezzel a Honda is, a japánok most a thaiföldi Bangkok Motor Show-n mutatták be a Click 160 robogót, amely olcsó alternatív a mindennapos ingázáshoz.

Külsejét tekintve napjaink robogós fősodrába jól illeszkedik az újdonság, a sportos jegyeket nagyobb kategóriájú motorkerékpároktól kölcsönzi, hunyorítva kicsit a CBR-eket is belelátni. A Click 150 kicsit feljebb pöckölt utódjának számító robogó újratervezett felniket is kapott, amelyek akár arany színben is elérhetők.

Ami a technikát illeti, a 159,6 köbcentis egyhengeres természetesen folyadékhűtéses, 15 lóerőt tud, és CVT-váltó viszi át az erejét. Akár 20 százaléknyi etanolt is elvisel, és teljesíti az Ázsiában irányadó környezetvédelmi előírásokat. Ez nagyjából az európai Euro 4-nek felel meg, tehát ilyen formában ha akarnák, se forgalmazhatnák az öreg kontinensen.

Mondjuk, nem is nagyon akarják. Egyértelműen az ázsiai piacra lőnek vele, ára pedig 63.500 thai bát, vagyis átszámolva mintegy 665 ezer forint.