Egyre közelebb a Honda Hornet visszatérése

2022.04.11. 15:32

A tavalyi milánói motorszalonon szellőztette meg a Honda, hogy terveik között szerepel a Hornet feltámasztása. Jól csengő név, nem tűnik túl rizikósnak leporolni, de az is igaz, hogy Európában már hosszú ideje nem használták. Noha még mindig nincs túl sok konkrétum ezzel kapcsolatban, most két rövid videóval próbálják fenntartani az érdeklődést.

hornet

Az első a Hornet típusjelzés evolúcióját mutatja, méghozzá az 1998-as kezdetektől egészen napjainkig. Az utolsó állomásnál viszont az évszám helyén négy kérdőjelet találunk, meg némi motorhang is hallható. A kommentelők közül páran kerek perec rá is kérdeznek, hogy akkor most biztosan kéthengeres lesz-e az új Hornet, de a videót közzétevő spanyolországi Honda-képviselet közösségimédia-felelősei egyelőre próbálnak hárítani, miszerint többet még nem mondhatnak.

A másik videó sem mond sokkal többet, ott egy darázs röppen tovább, persze csak miután „beindította a motorját”. Aztán feltűnik még a szlogen, miszerint egy legenda újjászületik.

Többet nem árulnak el, így marad a tavaly ősszel közölt 3D-s terv, amiből egy modern, rovarfejű naked bike rajzolódik ki, és a technikát is rejtegetik még. A bemutató lehetséges dátumára csak tippelni lehet, de jövőre éppen 25 éves jubileuma lesz a modellnek, tehát stílszerű lenne a 2023-as bevezetés.