Rea győzelmével kezdődött a Superbike-szezon, de Bautistáé volt a hétvége

2022.04.11. 11:35

Jól kezdte az idei szezonnyitó hétvégén a címvédő Toprak Razgatlioglu, a Superbike-vébé mezőnye a spanyolországi Motorland Aragónra látogatott. A török yamahás megnyerte az időmérőt, igaz, mindössze hat ezredmásodperccel volt gyorsabb, mint a ducatis Alvaro Bautista. A harmadik időt a trónfosztott Jonathan Rea motorozta.

56632 jdr r01 action full

Az első főfutam rajtját Bautista kapta el a legjobban, de hamar visszavette tőle az első helyet Razgatlioglu. Ő sem örülhetett sokáig, ugyanis jött Rea, de ez a hármas csata elég sokáig kitartott még. Idővel a yamahás címvédő kicsit lemaradt, és már látszott, Rea és Bautista közt dől el a győzelem: előbbi a kanyarokban, utóbbi az egyenesekben volt gyorsabb. Az utolsó körben a spanyol még bepróbálkozott egy előzéssel, de széles lett, így Rea megőrizte az első pozíciót.

Az idei első sprintversenyen megint csak Bautista rajtolt nagyon jól, sőt ezúttal magabiztos előnyt is tudott építeni. A csata inkább csak mögötte ment, a második helyért Rea és Razgatlioglu viaskodott, olykor Rinaldi is megmutatta magát. Végül Bautista-Rea-Razga sorrendben futottak be.

A második főfutamot Alvaro Bautista indította az első rajtkockából, de már rögtön az elején oda-vissza előzgették egymást Rea-vel. A Ducati továbbra is jelentős sebességfölényben volt a Kawasakival szemben, nemcsak Bautista, hanem a célegyenesben Rinaldi is le tudta hagyni Jonathan Rea-t. A tavalyi szezon első két helyezettje ekkor leginkább a harmadik helyért tudott küzdeni egymással, de Rinaldi nem tudta végig tartani a tempót. Végül Bautista-Rea-Razgatlioglu dobogó alakult ki.

Említésre méltó még a hétvégéről, hogy a Ducatit a BMW kedvéért elhagyó Scott Redding csak vergődött, ám közben csapattársa, a sérült van der Markot helyettesítő ukrán Mihalcsik az első versenyen nyolcadikként futott be. Bár a sprintfutamon kiesett, a második főfutamot a középmezőnyben zárta.