Kiszivárgott pár részlet a 450-es Royal Enfieldről

2022.04.12. 14:06

Év elején írtuk meg, hogy a Royal Enfield mérnökei új platformon dolgoznak, méghozzá felfelé bővítenek: 450-es Himalayan készül. Pár részletet már akkor is megemlítettek a különböző források, méghozzá 40 lóerős teljesítményt, alsó és közepes tartományra hangolt blokkot, térhálós vázat ígértek. Most kiszivárgott még néhány adat.

him.png

Az indiai BikeWale értesülései szerint a 40 lóerő mellé 40 newtonméteres csúcsnyomaték párosul, ám azt nem tudni, hogy a jelenlegi 411-es blokk továbbfejlesztett változatáról, vagy a nulláról megtervezett új egységről van szó. Utóbbira utalna egyebek mellett az, hogy folyadékhűtéses és befecskendezős lesz.

Megkap továbbá olyan fejlesztéseket is, amelyek eddig nem igazán voltak jellemzőek a márkára. Így ride-by-wire gázmarkolatot, ami magával hoz három menetmódot: utcait, esőt és offroadot. Kikapcsolható lesz a blokkolásgátló is. Egyelőre nem tudni, pontosan mikor érkezhet a 450-es Himalayan túraenduró, az viszont nem vitás, hogy az új platformra további modelleket is felhúznak majd. Közben viszont a 411-esekről sem mondanak le, ezt mutatja a tény, hogy nemrég mutatták be a Scram 411-et.