Elektromos minimotoron dolgozik a CFMoto

2022.04.22. 11:48

Papio néven hamarosan bemutathatja elektromos minimotorját a CFMoto. Az efféle gépeknek nem a használati értéke, hanem a mókafaktora az igazi vonzereje, de eddig a Honda MSX125 Grom, vagy éppen a Kawasaki Z125 képében benzinesek uralták a szegmenst. És bár eléggé más jellegűek, a legendás Daxot és Monkey-t se feledjük. Akadnak elektromos próbálkozások is, ahogy az olasz Scarponi példája mutatja – ehhez a vonalhoz csatlakozik a kínai CFMoto.

Screenshot 2022-04-22 at 11-41-11 CFMoto Is Working On An Electr

Amúgy a Papióból is létezik benzines, abban egy 124 köbcentis egyhengeres szolgáltat 9,3 lóerőt, vagyis egy árnyalattal gyengébb csak a Gromnál. Ennek ellenére most nem az történik, hogy csak egyszerűen átkendácsolnak bele egy villanymotort, hanem magát a platformot is áttervezték, hogy gond nélkül befogadja a villanyhajtást. Az új vázzal kicsit hosszabb, szélesebb és magasabb is lett az új változat.

A várakozások szerint acélcsővázat és aluöntvény lengővillát kap az elektromos Papio, az akkumulátor pedig a benzintank helyére kerül. Az sem kizárt egyébként, hogy cserélhető akkupakkal szerelik fel. Úgy tudni, 19 lóerős villanymotort építenek be, 37 newtonméteres nyomatékkal.

A kínai premier a hírek szerint már nagyon közeli, de jó eséllyel utána még több másik régióban elérhetővé teszik az e-Papiót (a név még nem biztos). A CFMoto ugyanis komoly globális terveket szövöget.