Egy robogó kigyulladt, 1400-at hívnak vissza

2022.04.27. 09:40

Sokszor írtunk már az indiai Ola Electricről, amely egyelőre mifelénk nincs ugyan jelen, de azt kommunikálja, hogy rövid időn belül globális márkává, sőt a világ legnagyobb motorgyártójává szeretne válni. Tavaly nyáron mutatták be első elektromos robogójukat, az S1-et, januárra elérték a napi ezer darabos kapacitást. De a fiatal cégek élete nemcsak játék és mese, most az első visszahívásukat kellett elrendelniük.

assets.newatlas.com

Történt ugyanis, hogy március végén egy robogójuk kigyulladt az indiai Púne városában. A délkelet-ázsiai ország kormánya viszont a közelmúltban jelezte, hogy minden olyan gyártóval szemben szankciókat alkalmaz, amelyek nem megfelelő körültekintéssel és felelősséggel tekintenek az efféle esetekre. Így az Ola Electric a biztonság kedvéért önkéntesen döntött a visszahívás mellett.

Összesen 1441 elektromos robogót rendelnek vissza, ezeket ellenőrzik, felmérik az állapotukat. Kiemelik ugyanakkor, hogy a belső vizsgálatok már folyamatban vannak, és jelenleg úgy tűnik, egyedi hibáról lehetett szó. Egy Ola S1 Pro az érintett motor, más tűzesetről nincs tudomásuk.

Az Ola amúgy nem az első gyártó, akinek hasonló ügyben kell visszahívnia járműveket az utóbbi időben Indiában. Az Okinawa nemrég 3215 Praise Prót, a Pure EV pedig 2000 robogót rendelt be ellenőrzésre, ezeknél akkumulátor-problémák miatt csaphattak fel lángok.