Milliókat gyűjtött egy gyerekkórháznak James Toseland

2022.05.19. 11:19

Idén is megrendezte húsvéti adománygyűjtő akcióját a sheffieldi gyermekkórház, a jótékonysági kezdeményezést pedig James Toseland, a Superbike kétszeres világbajnoka karolta fel. Vezetésével összesen 7000 fontot, vagyis bő hárommillió forintot gyűjtöttek.

toseland-easter-egg-hunt

Az összeg jelentős részét egy árverésen szedték össze: Toseland régi bőrruhája volt a licit tárgya, méghozzá az a darab, amelyet az angol versenyző 2001-ben, első WSBK-szezonjában viselt, akkor még Ducati-versenyzőként. Abban az esztendőben futamot nem tudott nyerni, de azért újoncként begyűjtött 91 pontot, így a 13. helyen zárt. Első vébécímét 2004-ben, szintén a Ducatival szerezte. A ruháért közel 600 ezer forintnyi angol fontot fizetett valaki.

A másik, szintén Toselandhez köthető része a jótékonysági akciónak egy motoros felvonulás volt, mintegy 600 motoros részvételével. A menethez fejenként két fontért lehetett csatlakozni, így itt is több mint félmillió forintnyi adomány gyűlt össze. A kórház számára ezekkel a tételekkel együtt összesen mintegy 7000 font, azaz közel 3,2 millió forint folyt be. Az egykori klasszis rendszeresen segíti az intézményt.