Apriliára vált az RNF Racing a MotoGP-ben

2022.06.02. 08:03

Egészen gyorsan változnak a dolgok a MotoGP-ben, elég csupán arra gondolni, hogy a Suzuki éppen a kiszállásról tárgyal a Dornával. Vagy ott van például az RNF Racing csapata, amely idén két Yamahával van jelen a mezőnyben, Andrea Doviziosót és Darryn Bindert foglalkoztatva. Tavaly még Petronas-SRT-ként találtuk meg az istállót a bokszutcában. Jövőre megint nagyot változtatnak, mivel Yamaha helyett Apriliára váltanak.

Fotó: MotoGP
Fotó: MotoGP

Mindezt a mugellói versenyhétvégén jelentették be. Fontos azt is hozzátenni, hogy míg eddig két Yamahát versenyeztettek, addig 2023-ban már négy Apriliával állnak fel a rajtrácsra. Az olasz márkának így most először lesz szatellitcsapata. A megállapodás egyelőre két évre szól, de kölcsönös elégedettség alapján további két évre meghosszabbítható a szerződésbe foglalt opció alapján.

Az együttműködés nem merül ki annyiban, hogy az Aprilia motorokat szállít az RNF-nek. A mérnökök, technikusok, egyéb szakemberek folyamatos képzéséből, valamint versenyzők, csapatvezetők felkészítéséből is kiveszik majd a részüket a gyáriak, így lényegében teljes támogatást adva. Ebből persze reményeik szerint ők maguk is profitálhatnak, az Apriliák ütőképesebbé válhatnak, hiszen több tapasztalatot tudnak hasznosítani.

Az RNF és az Aprilia megállapodása több szempontból is érdekes. Egyfelől azt már egy ideje tudni lehetett, hogy az Aprilia szeretne szatellitcsapatot, de nemrég még úgy tűnt, hogy a Moto3-ban sikeres Leopard Racing lesz a befutó. Az RNF-ről pedig azt pletykálták, hogy a Suzukival karöltve lépnek le a sorozatból.