Gyári vázlaton az új Honda Hornet

2022.06.07. 13:27

A tavaly őszi EICMA-n egy sokat még nem mondó háromdimenziós modellel jelentette be a Honda, hogy hamarosan visszatér a Hornet. Idén tavasszal aztán két rövid, és nem is túl informatív kedvcsináló videóval kedveskedtek a legendás modell rajongóinak, de ekkor sem mondtak érdemi információkat a közelgő gépről. Most egy gyári vázlattal kerültünk beljebb.

371422 New Hornet design concept sketches hint at the sting in i

A tanulmány a hivatalos közlés szerint az olaszországi és a japán kutatás-fejlesztési központot közös munkája – talán ezzel is azon igyekeznek, hogy mind az európai, mind a távol-keleti piacon vonzó legyen a formaterv. A vezető tervező a 28 éves Giovanni Dovis.

A vázlatból egyelőre annyi jön le, hogy egy agresszív vonalvezetésű meztelen géppel van dolgunk, szögekkel és élekkel játszanak leginkább, a farokidom kifejezetten hegyesre sikerült. Ha pedig már Hornet, vagyis Darázs ezt akár a fullánk analógiájának is tekinthetjük, és természetesen a rovarfej sem maradt el, ami a fejidomot és a fényszórót illeti.

További részletekkel most sem kényeztetnek minket, egy soros elrendezésű blokkot azért látunk, de itt úgysem maga az elrendezés, sokkal inkább a hengerszám lenne a kérdéses. Az eddigi információk arra mutatnak, hogy kéthengerest kapunk. A bemutató dátuma nem ismert, de 2023, azaz a Hornet 25 éves jubileuma valószínű.