Ez Bautista hétvégéje volt a Superbike-ban

2022.06.13. 08:15

Nagyszerű versenyhétvégét zárt Misanóban a Ducati spanyol versenyzője, Álvaro Bautista a Superbike-világbajnokság negyedik fordulójában. Már az időmérő edzésen is szárnyalt, 1:33.328-as körrekorddal szerezte meg a pole pozíciót a címvédő Toprak Razgatlioglu és az akkor még bajnoki éllovas Jonathan Rea előtt.

Fotó: WorldSBK
Fotó: WorldSBK

Az első versenyen aztán csapnivaló rajtot mutatott be a spanyol, visszacsúszott a két nagy rivális mögé, de nem maradt le nagyon, egyesével visszaküzdötte magát a vezető helyre. Eközben Razgatlioglu műszaki hibával küszködött, fel is kellett adnia a versenyt. Bautista futamgyőzelméhez innentől már nem férhetett kétség, míg Rea saját maga 224., egyben a Kawasaki 498. dobogóját szállította a WSBK-ban. Harmadiknak Rinaldi futott be.

A Superpole versenyen megint lerajtolta Bautistát Rea és Razgatlioglu is. Ez a hármas aztán szinte végig gyötörte egymást, előbb az északír és a török, majd Rea és Bautista meccselt éleset. Utóbbiból nevető harmadikként Toprak jött ki jól, eléjük került, és el is tudott szakadni valamelyest. Nem is tudták már elvenni tőle a sikert – ez volt az idei első győzelme, alaposan kivárta a sorát. Bautista második, Rea harmadik lett.

A második főfutam rajtjánál Razgatlioglu jött el a legjobban, Rea-t rövid időre még Xavi Verge is lenyomta. Bautista a második körben átvette a vezetést, de kisebb hibáit kihasználta Jonathan Rea és Toprak Razgatlioglu egyaránt, így megint a harmadik helyről kellett visszakapaszkodnia. Tizenöt körrel a vége előtt állt ismét az élre, és megnyugtató előnyt tudott kimotorozni. Be is kormányozta a Ducatit az első helyen, Razga előtt, de Rea elé még Rinaldi is oda tudott férkőzni a dobogóra.

Álvaro Bautista ezzel igazán sikeres hétvégét zárt, megerősítette vezető pozícióját a bajnoki tabellán. 220 pontja van, 36 egységgel vezet a 184 pontos Rea előtt, míg a címvédő Razgatlioglu 141-gyel áll a harmadik helyen. Az előzetesen kétszereplősnek várt bajnoki versengésbe tehát elvitathatatlanul beszállt harmadikként a spanyol is, és bár messze még a vége, de az esélyei egyáltalán nem rosszak.