Kiszivárgott képeken a Royal Enfield Hunter 350

2022.06.16. 11:52

Több fronton is erősít a Royal Enfield, ugyanis teljesen új alapokra fejlesztik a 450-es Himalayant, de közben a 411-es blokkot sem dobják el teljesen, idén tavasszal mutatták be a Scram 411-et. Viszont közben a 350-es palettát is bővítgetik, most a Meteor és a Classic révén már jól ismert J-platformra készült el a Hunter 350. A hivatalos bemutató még odébb van, de már kiszivárgott pár kép.

Ezeket a fotókat a BikeWale szedte össze egy hosszabb videóba, amelyben a modell piaci helyzetét és várható műszaki részleteit is taglalják. Természetesen ez a gép is a retró stílust képviseli, de a Royal Enfieldtől amúgy is megszokhattuk már, hogy nem éppen az újhullámos divatot követik. Külsőre leginkább a Triumph Street Twintől vehettek inspirációt. Kerek fényszóró, csepp formájú tank, hosszú nyereg, valamint szintén kerek hátsó lámpa és indexek tűnnek fel kapásból.

A Meteornál és Classicnál várhatóan könnyebb lesz majd a Hunter, így 190-195 kilogrammot nyomhat. Mindezt persze úgy, hogy az olyan főbb egységek, mint a váz vagy a blokk, nem különböznek. A 349 köbcentis egyhengeres 20 lóerőt és 27 newtonmétert tud. A súlycsökkentést leginkább a részleteken és a felszereltségen tudják elérni, jó eséllyel ez lesz a sorozat legpuritánabb tagja.

És persze a legolcsóbb is, hiszen a várakozások szerint 600-700 ezer forintnyi rúpiát kérnek majd érte. A hivatalos leleplezés július második felére várható, míg az indiai kereskedésekbe augusztusban szállíthatják le az első példányokat.