Bő húszmillióért kelt el az egyik Superveloce Ago, a pénzzel Ukrajnát támogatják

2022.06.29. 11:09

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték meg a Goodwood Festival of Speedet, amely nemcsak az ikonikus hegyi felfutóról, az újdonságok bemutatásáról és a szórakozásról szólt, hanem egy kicsit a jótékonykodásról is. Elárvereztek például egy MV Agusta Superveloce Agót, az olasz gyártó egyik legfrissebb, limitált szériás modelljének egyik példányát.

superveloce-ago-3-1536x926

Az Agóból mindössze 311 darab készül, a legendás Giacomo Agostini sikerei előtt tisztelegve. Az idén 79 éves korábbi motorversenyző ugyanis minden sorozatot figyelembe véve éppen ennyi futamot nyert meg briliáns pályafutása során. Az első 15 példány ráadásul a 15 világbajnoki címnek is emléket állít, azok tehát még értékesebbek.

A Festival of Speeden valakinek 57 ezer dollárt, azaz több mint 21 millió forintot ért a különleges MV. A nyertes licit pedig nemcsak egy igazi gyűjteménybe illő motorkerékpárt ért, hanem egy közös vacsorát is Agostinivel, aki ráadásul a privát múzeumába is betekintést enged a szerencsés vevőnek.

A teljes bevételt a UNICEF-nek ajánlották fel, a szervezet az ukrajnai háború károsultjait igyekszik megsegíteni belőle, egyebek mellett egészségügyi ellátással, élelmiszerekkel és megfelelő minőségű ivóvízzel.