CoCo Pony: drágám, a Scramblerek összementek

2022.06.30. 10:44

Nem mondunk túl meglepőt, ha azt állítjuk, egyes kínai motorgyártóknak semmi sem szent. Lemásolnak mindent, amit érnek, ezek olykor jól sikerülnek, máskor kevésbé. Ducatit például nehéz koppintani, ez a Panigale V4 esetében is kiderült. Most a Jialing nyúlt – mondjuk úgy – ihletért a Scramblerhez, de mindjárt össze is zsugorították a jellegzetes megjelenésű olasz gépet.

A CoCo Pony 150F amúgy jópofa minimotor, eltekintve attól, hogy elég pofátlan nyúlás minden porcikája. Annyira, hogy még magát a logót is elcsórták, csak a Ducatit írták át rajta Jialingra. A sárga-fehér színösszeállítás, a piros váz és a barna nyereg ugyancsak finoman emlékeztet arra, honnan jöttek a zseniális ötletek. Hát nem Kínából.

Mindehhez egy 150 köbcentis blokkot rittyentettek, ebben a tekintetben tehát már nem ragaszkodtak annyira az olaszok megoldásaihoz. A kis scrambler 14-es kerekeken gurul, futóművét illetően előre fordított villát, hátra állítható előfeszítésű monoshockot kapott. Sőt, még egy kétcsatornás blokkolásgátlóval is megpakolták. Igazán nem is lehet hibáztatni azt, aki végül megkívánja.