Petrucci nem indul a következő Dakaron

2022.07.01. 11:00

Miután a MotoGP-ben már nem maradt számára ülés, Danilo Petrucci rászánta magát, hogy elinduljon a világ legismertebb tereprali-versenyén, a Dakaron. A KTM-mel nem is ment neki rosszul, még szakaszt is tudott nyerni. Azonban most úgy tűnik, nem térne vissza, legalábbis 2023-ban biztosan nem.

danilo-petrucci-ktm-factory-racing-1-1638207667

Petrux jelenleg a Moto America sorozatban húzza a gázt, Ducatival megy, nem is akárhogyan: rögtön három győzelemmel kezdett, azóta is gyűjtögeti a dobogós helyeket, és vezeti a tabellát. Viszont a szezon második felében sérülések hátráltatják, és fáradtnak is érzi magát. Azt mondja, ezért hozta meg a Dakarral kapcsolatos döntést – egyszerűen pihenésre van szüksége.

Danilo-Petrucci-begins-his-journey-to-the-United-States-by-750x4

Hozzátette, a Moto Americában ugyanakkor jövőre is gondolkodik, ebben a sorozatban 2023-ban is elindulna. A Dakarral együtt ellenben túl sok lenne már a terhelés, választania kellett, hogy melyiket csinálja. Más kérdés, hogy a Ducati vezetőinek talán más elképzelésük van, más terveket szövögetnek vele. Gigi Dall'Igna szerint a jelenlegi célok közösek, a Moto America megnyerésére törnek ők is és a pilóta is. Ha ez megvan, a folytatásban nem kizárt, hogy a márka inkább a Superbike-vébé felé terelgetné a rutinos olasz motorost.